Cikkek

Írói munkásságom története

Nagyjából tizenöt évvel ez előtt, gondolataimat naponta mottók formájában írtam le magam részére. Amilyen hangulatom és történések értek egy nap, annak függvényében írtam az aktuális naphoz egy mottót. Később gondolataimat, novella formájában írtam meg, de nem adtam közre hivatalosan, csupán pár ismerősömnek mutattam meg.

Egy nap arra gondoltam újságíró leszek, mert érdekelt a gazdaság, társadalom, műszaki dolgok, sport, szóval több minden témában otthonosan mozgok. Egy ismerősömet megkérdezve, elment a kedvem az újságírástól. Enyhén kikelve magából felhígultnak nevezte az újságíró szakmát, amiért mára már bárki egy tanfolyamon kitanulhatja, bezzeg az igazi újságírók évekig tanulják. Így megsértődve letettem az újságírásról, és inkább a könyv íráson gondolkodtam. Mindig az a kép lebegett a szemem előtt, hogy egy jó motivációs könyvet a testépítésben szerzett tapasztalataimból, szívesen megírnám.

Ezek után 2006-ban egy gondolatból született meg a Múltba lépés című történet forgatókönyv változata, amit nem fejeztem be. Unalmas perceimben mindig egy kép villant fel lelki szemeim előtt, hogy egy kigyúrt hős a középkorban, megment egy varázslónőt, az akasztás elöl, és a király katonáit jól elpáholja menekülés közben. E köré építettem fel a történetet. Néhány évvel ez előtt, miután megírtam a Mindig van még egy esély című könyvet, megírtam a Múltba lépés fantazi regény változatát. Pontosabban a forgatókönyv segítségével, írtam át, teljesen még nem készültem el vele.

Írni számomra olyan, mint ha egyszerre szólhatnék sok sok emberhez, ez által jó érzés, amikor a visszajelzések arról számolnak be, mennyire jól érezték magukat az olvasók, amikor egy részletet, vagy az első könyvemet elolvasták, és elgondolkodtak rajta.

Pliha Jácint