Tudatos béke

Ez az EGÉSZSÉG.

Az egészségről alapjában azt mondják, az az állapot, amikor az embernek nem fáj semmije, minden rendben működik a szervezetében. De akkor mitől érzi még is rosszul magát, ha makkegészséges? Mitől nem tud koncentrálni, mitől szomorú, mitől van félelme, mitől ingerült, stb? A válasz, illetve megoldás erre a tudat. Tudatosan a gondolkodás, az érzelmek egy olyan lelki folyamatot is tudnak el indítani, amit a testünk nem tud tolerálni. A vérkeringés szaporább, a látásunk nem tökéletes, illetve ha pontos akarok lenni az összpontosítás, érzékelés nem tökéletes. Például, ideges valaki, a keze ügyében egy adott tárgy, de hol van? Miért nincs a helyén? Pedig ott van, csak nem fogja fel az agyunk, még ha oda is nézünk, mert nem alkotja az agyunk a képet meg, nem érzékelteti. Kuszának tűnhet ez most. Pedig nem az. Bele olvad a környezetbe, szokták mondani. Ez a koncentráció hiánya, mivel a düh, elveszi a lehetőséget, és mintha egy „üzemzavar” lépne fel az agyunk képalkotásra kitalált, kialakult részére. Ilyenkor vagy még dühösebben a fél világot felforgatjuk a keresés miatt, vagy van egy egyszerűbb kézen fekvő megoldás, megnyugszunk. Seperc alatt meg lesz, amit kerestünk.

Ez ugyan úgy van, az élet bármely területén. Türelmetlenül szajkózzuk, keressük az életünket, keressük a megoldást, a lehetőséget akár, de nem találjuk, mert nem tudunk koncentrálni. Ezt okozhatja testi és lelki fáradság. Ha a test a fáradt, a lélek is az, és fordítva a lélek fáradt, a test sem úgy reagál.

Nos, hogy egy nagyon fontos tényezőhöz jutottunk most el. Ha az életünkben rendet akarunk vágni, első feladat megnyugodni. Dühtől feszültségtől megszabadulni.

“Könnyen mondod ennyi gyerek mellett, 3 műszak, 4 műszak, vagy iroda, határidő, főnököm, mindenki dolgozik, hitel, meg még az is, meg az is. Halljuk ezeket. Egy perc nyugtom sincs, mikor ürüljön ki az agyam, mikor nyugodjon meg? Rajtam a felelősség, hát nem érted?”

Tudsz jobbat? Nincs jobb, mint megnyugodni, lassítani és sorba rakni a dolgokat. Szisztematikus életmód. Életmódot kell teremteni a nyugalomból. Jó magam is fel tudok mérgesedni. Emberek vagyunk, jogunk van hibázni, jogunk van, rosszul viselkedni. DE! És itt jön a lényeg, jogunk van persze. De legyen akkor tudásunk is, elsimítani a dolgokat. Aztán majd azt vesszük észre, hogy már nem létezik bennünk feszültség, stressz, rossz gondolatok. Eltűnik, mert a helyére beköltözik az a tudatos, alázat a saját jólétünk megteremtése érdekében, hogy megszokjuk, és nem tudunk attól elszakadni.

Érzitek, látjátok? A nagy többség, ideges a problémákon, mert ezt szokta meg, önkéntelenül előjön.

Ez legyen a cél, hogy teljesen 1000%-ban kiűzzék magatokból a helytelen gondolkodást.

Bebizonyították viselkedés kutatók, hogy milyen módon lehet egy tudatot, viselkedést, úgy mond “átprogramozni.”

Biztos volt a környezetetekben olyan ember, akire mondtátok, de megváltozott az évek alatt! Jó oldalára, vagy rossz oldalára. Valami tényező, közösség, személy, történés, “átprogramozta” a gondolkodását, ergo teljes viselkedését.

Az a célom és itt jön a LÉNYEG! Nem az a célom, hogy egy agy mosott állapotba hozzak embereket, teljes döntésképtelen, vélemény képtelen, bólogató követő csoportot alkossak, ha nem együtt tanulni tovább, ha úgy tetszik azt, hogyan tudunk mentálisan, minél jobbá lenni, és minél jobb eredményeket elérni az életben.

És ehhez egy kell. Egy fajta tudatosságot vinni a gondolkodásunkba, ami aztán a lelki békéhez, és az eredményes és széles látókörű életmódhoz vezet. Ez a CÉL! Ezért dolgozom, ez a küldetésem.

Jácint