Múltba lépés

Részlet a BUJKÁLÁS című fejezetből.

“Ez idő alatt Lara a többi katonával küzd, akik eddig körbe vették. Karddal aprítja halomra őket. Majd visszavonulnak, amíg Ghort feláll, és a többi katona, odaér a folyamatos erősítésből. Kihasználják az időt, és ismét elmenekülnek. Nem sikerült a terv, hogy probléma nélkül bejussanak a várba. A katonák megkérdezik Ghortot, hogy kövessék-e őket. A válasz. – Nem, visszajönnek. Ez után visszamegy a várba, hogy ismét jelentést tegyen. A jelentésben megemlíti, hogy csapdát akar állítani nekik. Ekkor a lépcsőn lefelé egy csodálatosan szép nő jön le. Ő Celeste a varázsló nő, Vulcanus unokahúga. Megkérdi mi történt, hogy ilyen zaklatott mindenki. A válasz.

– Még te távol voltál, sok minden történt kedvesem. Cinikuskodik, Vulcanus.

Erre a válasz.

– Csődöt mondtak a bamba katonáid, még te is Ghort? Ha-ha.

– Ne mérgesíts Celeste. Ez az ember elképesztően okos, és erős. Még Ghortot is meg tudta lepni.

– Kíváncsivá tettél, had segítsek. Mondja Celeste.

Ez idő alatt hőseink kijutottak a kapun. Mindkét őrt meg kellett ölniük. Nem volt más választásuk. – Vissza kell menniük a faluba.

Mondja Lara.”

 

A kaland története: Ez egy kitalált kaland fantazi regény. A XVI. Század közepén játszódik. A történet elején már a XXI. Század közepén járunk, de főhősünknek vissza kell mennie az 1500-as évekbe, angol földre, hogy megmentse felesége elődjét, a gonosz, zsarnok Vulcanustól. Vulcanus, ha megöli felesége szépanyját, Antónia nem, születhet meg. Erről egy jótét lélek értesíti őket, akit Samnak hívnak, de háttérben akar maradni, mert fél.

Ekkor már az időutazás fénykorát éli.

Kedvese őse anyai ágon áll a rokoni családfában. Felesége szépanyja.

Hősünket Paulnak hívják, és egy Chicagoi zsaru, szerelmét egyben feleségét Antóniának, aki egy nagy cég társtulajdonosa. Az 1500-as években Antónia szépanyját, Larának hívják, aki megszólalásig hasonlít Antóniára. Paul természetesen összezavarodik, ennek láttán majd, azt hiszi első látásra, hogy a XXI. századi titokzatos ellenfele, elrabolta feleségét, és utána vitte a múltba, de ez nem így van.

Ugyanis kiderül majd, hogy Larát látta messziről, amikor a várudvarban fel akarják akasztani boszorkányságért. Megmenti és összebarátkozik vele, és talán még bele is szeret, hiszen nagyon nagy a hasonlóság. Tehát szövetkeznek, hogy eltöröljék Vulcanust a Föld színéről. Nagy harcot vívnak a katonáival, és “jobbkezével” Ghorttal, aki egy hatalmas izmos, rosszarcú, lelketlen alak. Ő a katonák főtisztje, és ő végzi a piszkos munkákat, el a Hadúr helyett. Vulcanus szintén nagyon erős, eddig a tartomány legerősebb embere volt, még Gortnál is erősebb. Paullal szemben, viszont emberére akad. Van még egy hölgy, aki, hőseink ellensége, Vulcanus unokatestvére, a neve Celeste. Ő egy nagyon gonosz némber, varázserővel rendelkezik, amit fel is használ ellenük. Ő pedig Larával kerül majd szembe, aki szintén nagy varázserővel bír.

A kaland vége felé leszámolnak velük hőseink, nagyon szép tájak előterében, pontosan egy folyóparton. Közben már titokban megérkezett Colt is, aki a gyilkosság értelmi szerzője. Ő kérte fel a gyilkosságra Vulcanust.

A történetből már kiderült, hogy nem nagydolog az időutazás, a XXI. Század közepén.

Amikor leszámolnak a gonosz erőkkel, akkor jelenik meg Colt, és segítője a szépséges Shanon. Paul nagyon megdöbben, hogy ők állnak az egész ügy hátterében, mivel a barátaiként ismerték Őket, és nem ellenségeként. Kiderül, hogy a tét Antónia cége, amiben Colt társtulajdonos, és a megállapodás szerint, ha valamelyikük meghalna, akkor a másik félre száll a cég összes részvényének felügyeleti joga!

Rendkívüli, kalandokban és akciókban dús fantazi történetet olvashatunk.

A könyv még nem végleges. Változtatás jogát fenntartom!

Írta: Piha Jácint